We spelen op het monopolybord op http://www.iiwi.dds.nl/---/speelbord.htm. De straten zijn hierin vervangen door releaseplekken.

Het spel:
Er wordt gespeeld in teams van 2 of 3.
Het BC-monopolyspel bestaat uit 20 beurten, die een week duren, van woensdag tot woensdag. Een keer per week op woensdag gooit de spelleider met een virtuele dobbelsteen en verzet de pion dienovereenkomstig.

releaseplekken:
Op het monopolybord zijn de straten vervangen door releaseplekken. Als je op zo'n releaseplek komt, moet je een boek op die plaats releasen. Als je op tafeltje komt dus een boek op een tafeltje, als je op boom komt in een boom. Je mag zoveel releasen als je wilt, maar er telt maar n boek. De opdracht wordt vermeld op de pagina van je team, en een keer per week in een thread in het Nederlandse forum. Je hebt een week om de opdracht te voldoen en aan de spelleider door te geven, via de link 'mail de spelleider' op het speelbord (niet PM-en, wie weet gaat dat mis), welk boek je waar hebt neergelegd. Je hebt dan die straat. Als je op alle straten van een bepaalde kleur hebt gereleast heb je een wijk. Ook dit kun je zien op de teampagina.

Kans:
Als je op kans komt krijg je een kanskaart. Deze bevat een opdracht om te doen tijdens die beurt.

Boekenplank:
Kom je op boekenplank, dan krijg je een boekenplankkaart. Deze verandert het aantal boeken dat je hebt. Je krijgt er boeken bij, of mag extra releasen tijdens die beurt.

Speciale releaseplekken:
er zijn een aantal speciale releaseplekken op het bord:
-IKEA: Dat is IKEA.
-de conventie: Je mag die beurt twee boeken releasen.
-Beeldenstorm: Je moet dan een boek bij een beeld leggen.
-Themerelease: Je doet dan een themarelease.
-START: Als je over start komt mag je een extra boek releasen.
-Naar de OBCZ: Je gaat naar de OBCZ op het speelbord. Je komt over start, maar mag geen extra boek releasen. Je moet een boek uit de OBCZ meenemen. Dit hoeft niet echt, je krijgt gewoon bij je boekenstapel 1 extra boek. Ik hoef niet te weten welk. De volgende beurt mag je gewoon verder.
-Op bezoek in de OBCZ: Je moet dan een boek releasen in een OBCZ. Dit moet wl echt in een OBCZ.
-Plains trains & bicycles: Je moet een boek releasen bij het OV. Dit mag je zo ruim interpreteren als je wilt.
-Double Dutch: je moet een typisch Nederlandse release doen. Wat dat is, is aan de teams. Je moet de spelleider wel informeren waarom dat een typisch Nederlandse release is.
-I brake for wild books: Kom je hierop dan heeft je team een vrije release.

Kom je op een straat waar je al eens een boek hebt gereleast in het spel, dan krijg je een extra vrije release.

Bonusballys:
De spelleider deelt gedurende het spel bonusballys uit, aan zeer creatieve releases.

Puntentelling en spel:
Je begint met 24 boeken en 48 ballys. Hoe je die 24 boeken verdeelt per teamlid is aan de teams. De boeken hoeven niet van te voren bekend te zijn, dat kan ook tijdens het spel, per beurt. In totaal heb je dus 72 (24+48) punten in het begin. Iedere keer als je een boek releast in het spel wordt het aantal boeken minder (duh).
Ook ballys kun je verliezen. Je verliest een bally als:
- Je release in de loop van het spel wordt gemeldt.
- Als je release een nieuw lid oplevert.
- Als je release geherreleast wordt, met releasenote!
- Als je release in een ander land terechtkomt dan de oorspronkelijke release. Het moet er wel terechtkomen, dus niet met iemand mee op vakantie naar Barcelona en weer mee terug. De suggestie in een journal dat het in een ander land wordt neergelegd is voldoende, niet iedereen, zeker AF niet, maakt releasenotes.
- Als je een boek vangt van een ander team.
- Als een boek van jou door een ander team wordt gevangen. (de eventuele release van deze vangst telt niet als bally in mindering!)
- Als je een wijk hebt.
- Als je en bonusbally krijgt voor een speciale release.

Het team aan het eind met de minste punten wint.

team pagina:
Op de persoonlijke teampagina kun je zien welke boeken zijn gereleast door je team, hoeveel straten van een bepaalde kleur je team al heeft, hoeveel ballys en hoeveel boeken je team nog heeft, welke boeken je team heeft gevangen, en welke boeken gereleast in het spel van jouw team gevangen zijn. Ook kun je hier zien waar de pion van je team staat en welke opdracht je team in die beurt heeft.