Bookcrossing

wereldboeken

BookCrossing is een initiatief van en voor enthousiaste lezers uit de hele wereld. Boeken worden "in het wild" achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. www.BookCrossing.com is de website die dit alles mogelijk maakt.

BookCrossers registreren hun boeken op de site www.BookCrossing.com zodat ieder boek een uniek nummer (BCID) krijgt. Dit nummer wordt samen met een paar instructies op het boek geplakt. Iemand die zo'n boek vindt, kan dan aan de hand van het BCID op de site nakijken, vanwaar het komt, wie het allemaal gelezen heeft en zelf een "journal entry" schrijven, zodat anderen weten, dat het boek in goede handen is. Als de vinder het boek gelezen heeft, laat hij het weer vrij, bijvoorbeeld in een café, in een treincoupé of waar dan ook, zolang anderen het maar kunnen vinden.

Bookcrossen is leuk. Het is vooral ook spannend, zomaar ergens in een café een boek achterlaten. Je gaat je woonplaats op een heel andere manier bekijken. Heel vaak zie ik plekken waar ik een boek achter kan laten en vallen me heel andere dingen aan mijn woonplaats op dan voorheen.

Dit is mijn bookshelf op de site van bookcrossing: www.bookcrossing.com/mybookshelf/iiwi Je kunt er zien hoeveel boeken ik heb vrijgelaten, en hoeveel daarvan door anderen als gevonden gemeld zijn. Wat ik op dit moment lees, welke boeken ik leuk vind, en nog meer!

releases

Dierendag 2006 heb ik samen met medecrosser Ratjetoe heel boeken vrijgelaten bij allerlei dierenstandbeelden in de stad Utrecht. Op deze pagina zie je foto's van deze dag: dierendagreleases

Nog meer foto's van releases: releases

Labels

Labels plak je in het boek, zodat lekker opvalt dat het een bookcrossboek is. Je kunt Engelse labels kopen via bookcrossing, of Nederlandse labels downloaden via www. bookcrossing.nl.

Ik heb een aantal labels gemaakt, die hier ter download zijn (printen op a4 stickervellen, te koop bij de betere kantoorvakhandel):

 

Ballycumber op een bookcross-boekengedicht. 6 labels op 1 A4, in pdf formaat.

Downloaden

-

6 boeken, waarvan een vrij. 6 labels op 1 A4, in pdf formaat.

Downloaden

-

Boeken en thee, foto genomen in Adelaide, Australië. 6 labels op 1 a4, in pdf formaat

Downloaden

-

Met 'Le chat' als inspiratiebron 3 verschillende labels met mijn poes Kira op een stapel boeken. 6 labels op 1 a4 in pdf formaat.

Downloaden

-

Jazzy Ballycumbers dansen in de stad, gemaakt voor international bookcrossingday. 6 labels op 1 a4, in pdf formaat.

Downloaden

-

een vrij boek op een bankje, 6 labels op 1 A4, in pdf formaat.

Downloaden

-

New Age reading, een foto gemaakt op de kliffen van Wicklow (Ierland). 6 labels op 1 A4, in pdf formaat.

Downloaden

-

Wereldboeken. 3 verschillende labels met dit uitgangspunt. 6 labels op 1 a4, in pdf formaat.

Downloaden